Thursday, October 14, 2010

rombongan mak eton

besday ibu pada 13/9 yang lalu disambut ala kadar.. tapi meriah jugak.. sebab bajet da lari utk raya maka anggap jela baju² raya sebagai hadiah dari kami adik-bradik... ibu je ade dua pasang tau.. de lagi dua kain tambahan dipadankn dengn blaus ready made.. over tau org tua tuh.. sombody datang bersama kek.. tuh pon kami potong selepas rombongan mereka pulang... tarikh ni gak aku yang pilih utk terima rombongan keluarga sombody.. kalo tak silap, 3 bijik kete dan 2 bijik mpv da cukop wat uma tuh meriah.. kelam-kabut gak aku... takot gak makanan tak cukop.. tade sebarang picca di snap sebab famly aku sume sibok.. termasok dgn abang ipar skali dikerah tenaga.. mujur akak aku tukang masak yg berkaliber.. aku ingat ibu yang masak, tapi last² akak aku take over.. agk nyer geram nengok ibu masak ala² dondang sayang...

ekceli picca ade... tapi side sombody yg banyak snap²... aku segan nak mintak.. tggu jela sombody mintak... kena pose ala² orang bertunang pon aku da segan yang amat..

thats whylah citer nih agk basi.. tp sbg kenangan, aku nak gak tepek kat cni.. picca2 nih pon aku kutip masa raya uma photographer merangkap abg kpd sombdy... nih sume picca aku yer.. wat sementara waktu, identiti perisik terpaksa dikaburkan.. ceh..macam la aku artis kan.. tade sape pon kesah..



cincin yg dibeli pd bln puasa

sila abaikan jari2ku yg runcing



lame nyer sarung cincin di jari manisku..


aku pon bz kat dapo..sebb tula jari aku kembang

ini baru rombongan merisik yer.. belum lagi masuk rombongan meminang.. pada pendapat aku, merisik itu perlu sebab both family tak kenal each other.. kang tibe2 terjah citer pasal kawen, rasa macam tak sesuai lak.. so bile da merisik nih secara tak langsung family diorang da kenal family aku.. family aku je tak brape nak kenal ngan family dia..yela kan..family aku nih kecik je..ayah, ibu, akak. abg ipar n aku..kalu tak leh ingat,,tatau la nak kate gapo..family sombdy..adk bradik je da 9 org..ank buah je da 30++...pengsan aku mau kenal sume..

tersedak gak sumbdy nak bayo wit cincin tuh..bukn pe..emas skarg mahal..cube beli 5 thn leps..aku rasa baru bape je kan hege emas.. nih pon mmg sumbody lengah2kan beli cincin sebab menurut ahli nujum, buln puasa hege emas trun sikit.. sikit je enh.. plus jari aku yg besar gabak nih.. tak pasal2 sume naik hege.. da nampak kan maintainence aku tinggi.. hehehe...

tarikh tunang suppose bln 12 nih.. tapi apakan daya... terpaksa dipostpone sebab ujian datang melanda.. aku diberhentikan kerja serta merta pada 30 september yg lalu tanpa sebarang notis..itu akan diceritakan kemudian.. inshaALLAh.. ada rezeki nanti, aku tunang gak...

2 comments:

  1. wuhuuu makcik. sudah dirisik org rupenye. hebat, hebat!

    err. lame tak update gossip. rindu~

    ReplyDelete
  2. tula kan..mesti byk cite hangat2...

    ReplyDelete

Silalah mengomel-ngomel