Thursday, February 16, 2012

Official photographer kami

Assalamualaikum WBT...
Salam 1Malaysia...


Secara rasminya kami hired Nadi Arts Photography as a official photographer.
Kami tau pasal Nadi Arts daripada bff aku, Jijah.
Jijah giler2 punya promote nih.
Nadi arts adalah hasil usaha para sepupu.
masa event aku, ada 2 photog, Adi dan Shukri.


Hege pakej kami adalah below 2k.
Pakej ni meliputi :
Solemnization & 2 receptions(sanding belah perempuan & bertandang belah lelaki)
Free outdoor-Pre wed OR Post wed with Free makeup
1 leather custom album 10X15 (20 pages)
1 leather custom album 8X10 (20 pages)
FREE 2 photos 12R
DVD copy edited photos
Unlimited shots
Full event cover



Aku tatau nak cakap dia adalah murah ataupun mahal.
Tapi based on apa yang aku survey, hege kat JB mostly lebih kurang.
Kalau pun mahal, dapat la banyak barang.
Kalau murah dapatla sikit.
Lagi best kami tak perlu tambah duit untuk minyak dan penginapan.
Diorang cover free kat JB dan KL/S'ngor..


yang kita kena pentingkan sekarang adalah kualiti.
Aku suka cara dia edit.
Ada yang edit nampak murah, ada yang edit nampak mahal.
pastu photog tuh sendiri kena kreatif bagi idea untuk posing.
Ada member aku cerita, photog dia marah2 sebabkan diorang ni macam slow je.


So far, sepanjang aku bekerjasama dengan diorang, tak penalah kitorang kena marah.
Aje keje gile nak marah costumer.
Aku da bagitahu diorang awal².
Kami adalah stok2 kayu keras punya.
Memang tak pandai nak melentok² depan camera.


Kami tak buat pre wed.
Kami buat post wed, dan it will be bulan depan.
So segala album semua akan dapat on April.
Masa majlis kami, ahli keluarga aku takde yang pegang camera.
So, ini jela harapan kami as a kenangan.
Cant wait to see the hasil..
Harap ia adalah seperti yang dijanjikan.




Below adalah teaser yang diorang upload kat FB...


~Solemnization~

~My side~

~outdoor~

~nampak kan kayu dia~

~comel nyer~

~His side~

~Luv this~
  
~Luvvvvv~









4 comments:

  1. Sedangkan besi boleh dilenturkan ,
    apa lagi manusia yg keras seperti kayu di depan lensa.
    jgan ckap begitu sbb semua nya nmpak cool and mewah :) cun melecun.
    hehe.

    ReplyDelete
  2. teaser nmpak cantik kan.. hope so the rest pun cantek...

    ReplyDelete
  3. ceh..mcm aku jak yg dmaksudkan ..he.he..za..lawo pic ko.comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kite kan share kenangan pd masa yg sama

      Delete

Silalah mengomel-ngomel